Monday, January 11, 2016

BUTTERWORTH - Sebuah bangunan dua tingkat yang dijadikan rumah tumpangan dengan menempatkan 20 bilik di Lorong Bagan Luar 1, Bagan Luar di sini musnah dalam kebakaran hari ini.
Kebakaran pada 3.10 petang itu turut memusnahkan dua kaunter tiket bas dan sebuah kedai kasut terpakai yang beroperasi di tingkat bawah bangunan berusia lebih 50 tahun itu
HEBEI - CHINA. Seorang bapa sanggup bertindak kejam dengan membeli ular tedung dan membiarkan ular itu mematuk tangan anaknya dengan sengaja
SHAH ALAM – Pas berhak untuk mempertahankan setiap kerusi yang dimenanginya pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang, kata Naib Presiden PKR, Shamsul Iskandar Mohd Akin.
Namun begitu, Shamsul menegaskan masih terlalu awal bagi setiap pihak untuk membincangkan pertembungan tiga penjuru memandangkan PRU14 akan berlangsung menjelang 2018 nanti.
SHAH ALAM - Ahli Pas dilarang menyertai dan melibatkan diri dengan program berkaitan Parti Amanah Negara (Amanah) dan DAP kerana parti-parti itu tidak mempunyai hubungan dengan Pas.
Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata demikian ketika mengulas mengenai larangan yang dikenakan Pas terhadap ahlinya dalam isu penglibatan ahli-ahli Pas dalam program dan kegiatan parti politik lain.

KUALA SELANGOR - Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menegaskan Pas tidak akan menyerahkan mana-mana kerusi yang ditandingi calon mereka kepada parti lain.
Menurutnya, Pas tidak akan berkompromi kerana ia melibatkan soal maruah parti.
PYONGYANG - KOREA UTARA. Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un menyatakan bahawa ujian bom hidrogen dilakukan oleh negara itu baru-baru ini, sebagai langkah negara itu untuk mempertahankan diri daripada ancaman nuklear Amerika Syarikat.
Memetik laporan Reuters, melaporkan Kim Jong Un berkata, negaranya mempunyai hak untuk melakukan ujian itu, kerana ingin memastikan keselamatan negaranya.

JOHOR BAHRU - Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum‎ Sultan Iskandar akan menggunakan trak jenis Mack milik baginda pada program Kembara Mahkota Johor (KMJ) akan datang.
Sultan Ibrahim bertitah baginda sudah merancang untuk menjayakan KMJ menggunakan trak tersebut dengan disertai Kelab Trak Johor.

IPOH - Kerajaan akan meneruskan pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) meskipun negara terpaksa berhadapan ketidaktentuan keadaan ekonomi global.
Menteri Kewangan II, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata, bantuan itu membuktikan bahawa kerajaan kekal komited dalam membela hak dan kepentingan rakyat.
SULTAN Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar hari ini berkenan memberikan sumbangan sebanyak RM50 juta kepada kelab bola sepak Johor Darul Takzim (JDT).
Memetik kenyataan daripada laman rasmi Johor Southern Tiger, melaporkan bahawa keputusan itu, dibuat kerana Sultan Ibrahim gembira dengan perkembangan bola sepak Johor.