Tuesday, January 26, 2016

Sabda Rasulullah saw, bermaksud : “Apabila kamu melewati taman-taman syurga, minumlah hingga puas. Para sahabat bertanya,”Ya Rasulullah, apa yang dimaksudkan dengan taman-taman syurga itu ?” Rasulullah saw menjawab,”majlis-majlis ta’lim/ilmu.” [Hadis Riwayat Al-Thabrani]

Bersama kami malam ini Talaqi kitab Tafsir Ibnu Katsir,
oleh Ustaz Azlisham Azhar
19/01/2016, Selasa
Jam 8.00 mlm ini
Bertempat di Tahfiz AL-MUKHLISIN,
Wisma AL-UMM, Jln Penghulu Kassim,
86000 Kluang, JDT

IKUTI BERSAMA KAMI >
1. Download App Amal FM :
Klik ▶ https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_l5wannabe.AmalFM&hl=en
2. Dengarkan Kami Di semua Gajet & Komputer :
Klik ▶ http://tunein.com/radio/Amal-FM-s233901/
3. Dengarkan Di Website Kami :
Klik ▶ http://amalfm2u.blogspot.com/
4. Like FB Kami :
Klik ▶ https://www.facebook.com/AmalFM.net
5. Subscribe Channel YouTube

KUALA LUMPUR - Usul untuk memutuskan tentang penyertaan Malaysia dalam Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPP) akan dibentangkan pada sidang khas Dewan Rakyat yang bermula pukul 10 pagi ini.
Ahli Dewan Rakyat akan membahas dan mengundi mengenai TPP dalam sesi khas dua hari bermula hari ini.
Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed akan mencadangkan usul berkenaan untuk mendapat sokongan anggota Dewan Rakyat terhadap keputusan kerajaan bagi Malaysia menjadi sebahagian anggota negara TPP dengan menandatangani dan meratifikasi perjanjian itu.

JOSE Mourinho percaya dia mampu membawa pulang kejuaraan Liga Perdana Inggeris semula ke Manchester United pada musim depan sekiranya dilantik menjadi pengurus.
Keyakinan itu disuarakan melalui ejennya, Jorge Mendes yang membuat jaminan itu kepada Naib Pengerusi Eksekutif United, Ed Woodward.
Louis van Gaal semakin hampir dipecat selepas kekalahan 1-0 United di tangan Southampton yang sekali gus memisahkan mereka lima mata dengan Tottenham Hotspur di tangga keempat EPL dan 10 mata di belakang peneraju, Leicester City. 
KAHERAH - MESIR. Sebuah video diterbitkan pusat media kumpulan militan IS, kelmarin didakwa mendedahkan imej dan kenyataan terakhir sembilan individu yang melancarkan serangan ganas di Paris dan meragut sekurang-kurangnya 130 nyawa pada 13 November lalu.

BIDOR - Seorang wanita maut manakala seorang lelaki cedera selepas terlibat dalam kejadian kemalangan melibatkan sebuah sebuah lori dan treler, di Pekan Bidor, awal pagi tadi.

Jurucakap Bomba dan Penyelamat berkata, pihaknya menerima panggilan kira-kira jam 1.47 pagi tadi sebelum bergegas ke lokasi kejadian.

Katanya, setiba dilokasi kejadian,‎ mendapati sebuah lori tiga tan melanggar belakang lori treler yang berhenti di bahu jalan
LANGKAWI - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamed hari ini mendakwa kumpulan yang merancang untuk menyingkirkan Datuk Seri Mukhriz Mahathir daripada jawatan Menteri Besar Kedah adalah kumpulan sama yang menyebabkan Umno kalah di Kedah pada pilihan raya umum 2008.
Sambil menyifatkan kumpulan itu tidak mempunyai reputasi baik, beliau berkata, langkah mereka menuntut penyingkiran Mukhriz merupakan suatu tindakan yang 'amat bersifat politik'.
"Mereka mengambil langkah itu tanpa mendapatkan pandangan rakyat (golongan akar umbi) dan merekalah (rakyat) yang akan terpaksa menangung akibatnya (sekiranya berlaku sebarang perubahan terhadap kepimpinan negeri," katanya.